dissabte, 25 d’octubre del 2014

Mermelada de Maduixes de Temporada

Aquesta és una recepta, que quan s'acosta la primavera, i ja tenim les maduixes a bon preu, a casa aprofitem per fer melmelada! 

La recepta també val per altres tipus de fruita: Cireres, prèssecs, albercocs, prunes... Segons quina sigui la fruita de temporada fem una melmelada o una altre!






Ingredients

1kg de fruita(maduixes)
500g de sucre (per quí li agradi àcid, sinó posar 1kg de sucre)
Suc de 1/2 llimona










Procediment

1.- Es netejen bé les maduixes (els hi treiem els sepals) i les tallem a trossos.


2.- Exprimim el suc de 1/2 llimona, i ho posem tot a una olla al foc, juntament amb el sucre.

3.- Deixem que bulli i despres baixem el foc que vagi fent xup xup. Si volem una mermelada que no tingui trossos haurem de triturar les maduixes. En canvi si volem trobar trossos ho deixem tal qual (aquesta és la opció que més m'agrada!!^^).

4.- Un cop veiem que al posar la cullera el líquid és més dens i no cau ràpidament, tenim la melmelada, és el moment de parar el foc!!

5.- Esteril·litzem els pots on anirem a posar la melmelada. Agafem una olla amb aigua,i deixem que bulli amb els pots buits.
6.- Posem la melmelada dins dels pots, i ara és el moment de fer-los el buit. Tornem a agafar una olla posem els pots cap per avall, els cobrim d'aigua i deixem que bulli durant 5 minuts.


Consells: La quantitat de sucre varia en funció de si ens agrada més o menys àcid!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada