dissabte, 13 de febrer del 2016

Lioneses



Després de molt de temps de no publicar cap recepta, aquí va l'estrella de la corona dels dissabtes i diumenges. Les lioneses sempre han estat un dels postres preferits de casa!


Ingredients per fer la massa (choux) de les lioneses

250 ml de llet
250g de farina
175 g Mantega o llard
5 ous
un polsim de sal

Ingredients per al relleno de Trufa

400 g Nata
50 g  de Xocolata negre de cobertura
75g Sucre glass
Ingredients per al relleno de Nata
500g nata
25g Sucre glass

Ingredients per al relleno de Nata

500 g Nata
100g Sucre glass


Procediment per a la massa choux:

1.- posem un cassó al foc amb la llet i la mantega i la sal. Pre-escalfem el forn a 200ºC.
 
2.-Un cop comenci a bullir s'hi afegeix la farina, i es remena tota l'estona.
3.- Ho retirem del foc, anem afegint d'un en un els ous, cada vegada que posem un ou remenem, fins que quedi una massa ben fina. Un cop haguem acabat d'afegir els ous i tinguem una massa ben fineta, es el moment de posar-la en una mànega pastissera.


 



4.- Preparem una safata de forn, agafem la mànega pastissera i tracem un cercle amb la massa, sempre fent porcions petites, ja que la massa s'inflarà i si els fem molt junts quedaran totes les lioneses enganxades. Posem el forn en la posició a dalt i a baix a uns 175ºC.








 5.- Reservem les lioneses pel dia següent que és quan les omplirem.
6.- El mateix dia que fem les lioneses hem de fer la trufa, ja que ha d'estar ben freda perquè el dia següent la puguem muntar. Posem el bol amb el que muntarem la nata i trufa al congelador, juntament amb les barilles de la batedora, per a que estigui el més fred possible.

Procediment per fer la Trufa:

1.- Agafem la nata i la posem a bullir juntament amb xocolata de cobertura.
2.- Un cop la xocolata de cobertura s'hagi fos, ho trèiem del foc.
3.- Ho reservem a la nevera fins el dia següent.
4.- Amb la batedora anem muntant la trufa i anem afegint sucre glass, fins que agafi consistència.











 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procediment per fer la nata:

1.- Agafem la Nata que haurà d'estar molt freda.
2.- Comencem a muntar-la i anem afegint poc a poc el sucre glass.
3.- Sabrem que hem muntat bé les nates si al girar el bol no cauen,
4.- Fem el mateix amb la trufa.

Procediment omplir Lioneses:

1.- Tallem per la meitat la massa de les lioneses i l'anem omplint amb la mànega pastissera, amb la nata muntada i la trufa.








 

 
2.- Finalment escampem sucre glass per sobre i ja ho tenim!!








































Aquí està el resultat!!

 

Consell: cal vigilar de que si ens passem barrejant la nata podem arribar a fer mantega!

Extret de: L'Art de Ben Menjar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada