Ingredients
2 pomes (golden o granny smith)
1 massa de pasta de full
3 cullerades de sucre
3 cullerades de melmelada d'albercoc o gelatina de poma.
Procediment
- Agafem una massa de pasta de full, pot ser tant congelada com fresca. Al supermercat podem trobar els 2 tipus, en aquest cas és indiferent. cal tenir en compte que si és congelada caldrà deixar-la a fora i esperar a que es descongeli.
Esperem a que la massa es descongeli
- Si hem optat per la pasta de full congelada, cal donar-li forma amb un corró i estirar-la, per posar-la al motlle. Anem pre-escalfant el forn, i el posem a 175ºC.
Treiem la massa sobrant
- Un cop posada al motlle, s'ha de punxar la base amb una forquilla, perquè així no pugi, ja que hi posarem les pomes a sobre.
- Es treu el cor de la poma, es pela, es talla per la meitat i amb un pelador anem fent làmines de poma, fins que ens doni per cobrir tota la base. Llavors la poma restant es talla a làmines amb el ganivet una mica més gruixudes, de 3 mm aproximadament.
- Primer posarem la primera capa de poma (la que hem tallat més fina) és igual si ara no queda perfecte ja que posarem més poma a sobre. Ara posarem la poma (més gruixuda a sobre) intentem de posar-ho el més ordenat possible, és qüestió de pràctica.
Es posa la primera capa de pomaEs posa la segona capa de poma (més gruixuda) - Ara hem d'anar baixant la massa que tenim a les vores del motlle i l'anem apretant amb els dits.
- Ara és quan li tirem una mica de sucre per sobre, i ja ho tenim preparat perquè vagi al forn, 175ºC durant 35 minuts al mig del forn i foc dalt i baix. Un cop passat els 35 minuts li posarem 2 minuts a 200ºC amb el gratinador fins que la poma quedi torradeta. S'ha de vigilar ja que és fàcil que es cremi.
- Per deixar-ho ben bonic i llustrós, tenim dues opcions pintar-ho amb melmelada d'albercoc, o fer una gelatina de poma i posar-li a sobre. Jo optaria per la opció de la melmelada ja que per la feina que porta fer la gelatina de poma i el resultat final no compensa, un cop amb la melmelada queda així:
- Per posar-li el punt final afegim unes cireretes confitades, Ara ja ho tenim a punt!! Bon Profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada