dissabte, 11 de gener del 2014

Pastís de poma




Aquesta recepta és molt fàcil de fer, i dóna molt bon resultat, en aquest cas no he posat crema pastissera a la base, per fer-la més lleugera, però es pot posar la crema pastissera abans de posar la poma a làmines.



Ingredients

Per fer un pastís per 3-4 persones:

2 pomes (golden o granny smith)
1 massa de pasta de full
3 cullerades de sucre
3 cullerades de melmelada d'albercoc o gelatina de poma.




Procediment

  1. Agafem una massa de pasta de full, pot ser tant congelada com fresca. Al supermercat podem trobar els 2 tipus, en aquest cas és indiferent. cal tenir en compte que si és congelada caldrà deixar-la a fora i esperar a que es descongeli. 
     Esperem a que la massa es descongeli
  2. Si hem optat per la pasta de full congelada, cal donar-li forma amb un corró i estirar-la, per posar-la al motlle. Anem pre-escalfant el forn, i el posem a 175ºC.
     Treiem la massa sobrant

  3. Un cop posada al motlle, s'ha de punxar la base amb una forquilla, perquè així no pugi, ja que hi posarem les pomes a sobre.
  4. Es treu el cor de la poma, es pela, es talla per la meitat i amb un pelador anem fent làmines de poma, fins que ens doni per cobrir tota la base. Llavors la poma restant es talla a làmines amb el ganivet una mica més gruixudes, de 3 mm aproximadament.


  5. Primer posarem la primera capa de poma (la que hem tallat més fina) és igual si ara no queda perfecte ja que posarem més poma a sobre. Ara posarem la poma (més gruixuda a sobre) intentem de posar-ho el més ordenat possible, és qüestió de pràctica.
     Es posa la primera capa de poma
    Es posa la segona capa de poma (més gruixuda)

  6. Ara hem d'anar baixant la massa que tenim a les vores del motlle i l'anem apretant amb els dits.
  7. Ara és quan li tirem una mica de sucre per sobre, i ja ho tenim preparat perquè vagi al forn, 175ºC durant 35 minuts al mig del forn i foc dalt i baix. Un cop passat els 35 minuts li posarem 2 minuts a 200ºC amb el gratinador fins que la poma quedi torradeta. S'ha de vigilar ja que és fàcil que es cremi. 
  8. Per deixar-ho ben bonic i llustrós, tenim dues opcions pintar-ho amb melmelada d'albercoc, o fer una gelatina de poma i posar-li a sobre. Jo optaria per la opció de la melmelada ja que per la feina que porta fer la gelatina de poma i el resultat final no compensa, un cop amb la melmelada queda així:
  9. Per posar-li el punt final afegim unes cireretes confitades, Ara ja ho tenim a punt!! Bon Profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada