diumenge, 12 de gener del 2014

Quiche Lorrain

Aquesta recepta és molt coneguda i és d'origen francès, però ara es pot trobar a tot arreu. Quan vaig estar a Escòcia, n'hi havia ja feta al supermercat, i amb diferents farcits, ja siguin de verdures com de carn. Però amb lo fàcil que és, no cal ni comprar-la feta. És un bon aperitiu per presentar en dies de festes. Es pot fer com si fos un pastís gros o en cassoletes.
 
Ingredients

1 fulla de massa quebrada
200g de bacon, o pernil a daus
200g de formatge emmental o gruyère
200ml de nata per cuinar
100ml de llet
4 ous
1 ou per pintar
sal
pebre

Procediment

  1. Untem el motlle amb mantega. Preescalfem el forn a 175ºC.
  2. Primer agafem la massa quebrada fresca, i la posem al motlle, i apretem les vores perquè agafi la forma del motlle, cal anar amb compte que no es trenqui. Llavors posem paper de forn a sobre de la massa, i sobre el paper de forn alguna cosa que pesi perquè la massa no pugi. En el meu cas faig servir arròs, que només utilitzo per fer aquestes coses, ja que no es podria menjar. Sinó també es poden fer servir llenties seques o cigrons secs, però sempre els guardarem per aquesta finalitat.


  3. Ara és el moment de posar-ho al forn a 175ºC durant 15-20 minuts a mitja altura amb el foc a dalt i baix, llavors el traiem sense parar el forn. Deixatem un ou i pintem tota la massa amb l'ou, quan hem acabat, ho tornem a posar al forn 5 minuts 175ºC amb el foc dalt i baix i després 2 minuts amb el gratinador.
    Aquest és el resultat
  4. Mentre la massa s'està fent, és el moment de preparar el farciment. El primer que farem serà fregir el bacon a una paella amb molt poc oli, fins que quedi dauradet i cruixent, el deixarem amb paper absorbent perquè deixi anar tot l'oli. 
  5. Deixatarem els 4 ous, com si féssim una truita, i després afegirem la nata, la llet, el pebre i la sal. Ho barregem bé.


  6. Un cop fet això ja tindrem la massa a punt. Ara és el moment de posar a la base la meitat del bacon i del formatge, i llavors és quan li tirem la mescla anterior. Per acabar acabem de posar el bacon restant i el formatge que queda intentant que el líquid no sobreïxi.
     Afegim la 1/2 del Bacon

     Afegim la 1/2 del Formatge rallat

     
    Afegim la mescla líquida
     
    Afegim la resta del formatge i del bacon
  7. Ara és el moment de posar-ho al forn a 175ºC durant 30 minuts, fins que veiem que està quallat i dauradet. Si veiem que està quallat però no daurat, posarem el gratinador 2 minutets a 200ºC sempre controlant que no es cremi.
  8. Passat aquest rato ja tenim la quiche lorrain a punt.
A disfrutar!!


Consell: és molt important que no es trenqui la massa, ja que sinó hi haurà una fuga de líquid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada