diumenge, 2 de març del 2014

Flam de Taronja

Aquesta recepta és un dels clàssics de casa, i que portem anys fent i dusfrutant amb tota la família!!



Ingredients

250ml de suc de taronja recent exprimit
5 ous sencers(clara i rovell)
100g de sucre (li posem aquesta quantitat així els flams no queden tant dolços i així potencia el sabor de la taronja)
1 cullerada de sucre per cada flam (per fer el sucre cremat per sobre del flam)




Procediment


  1. Tenim dues opcions per fer el sucre cremat del flam. La primera és fer el sucre en un cassó afegint-hi una mica de suc de llimona per fondre'l, fins que quedi caramel i abocar-ho en cada flamera. L'altre és posar en cada flamera sucre i unes gotes de llimona, i posar-ho al microones fins que quedi ben fos, vigilant no cremar-lo.




  2. En un bol es barreja amb el túrmix el suc de taronja, els ous i el sucre.



  3. Una vegada ben barrejat s'omplen les flameres, cal tenir en compte que cada vegada que s'ompli una flamera, cal barrejar la mescla així ens assegurem que tots els ingredients queden ben barrejats en cadascún dels flams.
  4. Ho posem al forn al bany maria a 180ºC durant 40 minuts. Estaran a punt quan al punxar el punxó surt garebé net!


  5. A casa solem acompanyar el flam amb una taronja amb almívar (mireu la recepta), que li dóna un toc especial!

A disfrutar!!

Consell: Remenar bé cada vegada que posem la mescla a la flamera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada