dilluns, 22 de desembre del 2014

Pastís Filo d'espinacs i formatge Feta

Aquesta recepta va molt bé quan hem de fer un pica pica! Animeu-vos!!



Ingredients (per 5 persones)


500g d'espinacs (frescos o congelats)
6 fulles de pasta filo (la venen en qualsevol supermercat)
2 cebes
30g de pinyons
1 culleradeta de canyella
un grapadet de panses
un grapadet d'orellanes
300g Formatge feta (és un formatge Grec amb un gust àcid)
sal
oli
pebre
 Mantega


Procediment 

1.- Es bullen els espinacs amb un punt de sal durant 10 minuts (ja siguin congelats o frescos). Un cop cuits s'escorren treient el màxim d'aigua possible. Preescalfem el forn a 200ºC.




2.- Tallem les cebes a trossos petits i ho posem a una paella amb una mica d'oli, també li afegim la canyella, abaixem el foc (per tal de no cremar la canyella). Es deixa sofregir i quan estigui a punt d'estar daurada se li afegeixen els pinyons, i es tallen a trossets les panses i orellanes que s'incoroporaràn a la mescla anterior. Una vegada veiem que els pinyons tenen un color daurat, ho deixem reservar.






3.- Untem el motlle amb mantega i es va cobrint amb 1 full de pasta filo deixant que les vores surtin del motlle. un cop posada la primera capa s'ha de pintar la pasta amb mantega fosa. Cada vegada que s'afegeixi un full de pasta cal untar-lo amb mantega, caldrà fer-ho 6 vegades (6 fulls de pasta filo).




4.-Una vegada els espinacs s'hagin refredat els tallem amb el ganivet, si hem fet servir espinacs congelats ja tallats no caldrà que fem aquest pas.

5.-Mesclem al mateix bol la mescla de ceba amb els espinacs, i afegim una mica de pebre.

6.- Omplim el motlle, on prèviament haurem posat la pasta filo, a la base posarem la ceba i els espinacs i al damunt el formatge feta que haurem esbocinat a trossos petits.


 7.- Un cop haguem posat tot el farcit, farem servir les vores de la pasta filo que quedaven fora del motlle per tapar el farcit. Cal anar amb molt de compte que no es trenqui!!, s'aniràn agafant les capes de la pasta i s'aniràn untant amb mantega per tal d'unir les capes.



7.- Posem el pastís al forn a 175ºC amb foc a dalt i baix durant 40 minuts, fins que quedi ben daurat.



Ara toca disfrutar del pastís amb una bona companyia, que vagi de gust!




Consell: Si no es troba el formatge feta, es pot reemplaçar per un formatge d'ovella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada