Aquesta és una recepta, de les que triomfa més a casa, de fet és una de les meves preferides. Normalment la fem als voltants de Nadal, la mare n'és tota una experta, amb la seva ajuda he fet la recepta!
Aquesta recepta quan es fa amb els calamars tant frescos, el resultat és espectacular.
Aquests calamars són de la parada "Peixos floreta" del mercat municipal de Mollet del Vallès. Quan veus els peixos de platja que tenen i tot tant fresc et venen ganes d'emportar-te mitja botiga!!
Ingredients
11 Calamars frescos, pescats amb potera
300g de carn picada de porc
2 tomàquets
1 Ceba mitjaneta
2 alls
Rovellons cuits
Julivert
12 Ametlles
Sal
Pebre
Canyella en pols
Procediment
- Es netegen els calamars, se'ls hi treu la pell, es giren al revés i se'ls hi passa aigua.
Per girar-los més fàcilment posem un dit a dins i l'anem girant amb compte que no es trenqui.
- Es tallen les potes i les aletes del calamar.
- Es barreja la carn picada, sal i pebre al gust, llavors afegim les potetes tallades, i ho barregem tot.
- La barreja es posa a foc baix, amb una mica d'oli. Mentre es va coent, es ratlla l'all, el julivert, la ceba i un dels tomàquets i s'afegeix a la paella amb la barreja anterior. Una vegada s'hagi begut l'aigua que ha anat desprenent el calamars, és que ja ho tenim a punt.potetes dels calamars i carn picada de porc
Afegim la ceba rallada, all i julivert picatAfegim el tomàquet rallat
Afegim CanyellaDeixem coure a foc lentJa s'ha begut l'aigua, es pot retirar del foc - Llavors amb aquest trinxat s'omplen els calamarsos boi nets, i s'ajunten amb un escuradents.
- A la cassola es fa un sofregit de ceba, alls, julivert i tomàquet. Quan te el punt, s'afegeix una picada d'ametlles torrades.
Posem ceba tallada amb l'all i que sofregeixi
fins que quedi caramel·litzadaAfegim una mica de conyac, i deixem que s'evaporiAfegim un tomàquet rallatPiquem l'ametllaAfegim l'ametlla al sofregit - Una vegada tenim el sofregit el posem a l'olla amb l' aigua necessària per a cobrir els calamars. Aquests s'hi tiren, una vegada arrenca el bull. Es deixa coure al foc a poc a poc durant 1 hora 30 minuts aproximadament, tot depèn dels calamars. Cap al final afegirem uns quants rovellons. El calamars sabem que estan fets quan els punxem amb un escuradents a la zona per on l'hem omplert, i veiem que es tendre i no costa de perforar. Tot i així veiem que es van tornant daurats.Sofregit acabatAfegim aiguaDeixem que vagi fent la xup-xup durant 1h i mitjaConsells:S'ha d'anar amb molt de compte al netejar els calamars, ja que es fàcil trencar-los si netegem amb massa força.
Font: llibre l'art del bon menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada