diumenge, 10 de novembre del 2013

Tortell de nata


Aquesta és una de les meves postres preferides, que menjavem sobretot els diumenges, anavem a la pastisseria a buscar-ne un. Però com que la pastisseria on ens encantava la nata que feien ha tancat, és un bon moment per aprendre'n. Queda molt bo!

Ingredients


2 planxes congelades de pasta de full (jo faig servir les que venen al esclat)
500 ml de nata
100g sucre de llustre
1 ou
sucre de llustre per decorar



Procediment

  1. Agafem dues làmines congelades de pasta de full que podem trobar a qualsevol súper.
  2. Les pleguen sobre si mateixes, primer les unim per un costat i després per l'altre, ens ajudem amb una mica d'aigua perquè s'enganxi bé. Llavors es quan ens hem de fixar com hem plegat la massa, ja que s'ha de deixar a la part de fora la zona que queda amb una línia. Així quan estigui al forn podrà créixer lliurement. Llavors s'uneixen les puntes que queden, i queda la forma de tortell.
     Així és com tenim la massa recent treta del congelador, deixem que es descongeli bé, deixant-la al marbre.
     Un cop descongelada la pleguem sobre si mateixa
     
    Amb un corró estirem una mica la massa
     Ara obrim una mica les vores, i els hi posem una mica d'aigua per unir-ho
     tanquem i queda unit
     Ara s'hauran d'agafar les vores restants i obrir-les
     posa'ls-hi una mica d'aigua, i s'uneix, així queda tot tancat


  3. Posem la massa en una safata de forn amb paper de forn, i pintem amb un ou batut la massa.
  4. Posem la massa al forn a 190ºC durant 30-35minuts, tot depèn de ho gruixuda que haguem deixat la massa.
  5. Deixem que la massa es refredi, i un cop freda es talla.
  6. Es posa un bol, i un a barilla al congelador, perquè estigui molt fred. Això ajudarà a pujar la nata més fàcilment.
  7. Ho traiem del congelador, i posem la nata freda, batent, i afegint el sucre de llustre (100g sucre per cada 500ml de nata, queda dolç però no empalagós).


    Ja tenim la nata pujada, cal anar amb compte ja que si es bat massa podem fer mantega

  8. Una vegada tenim la nata pujada, la deixem a la nevera, mentre preparem la mànega pastissera amb la boquilla, arrissada. Posem la nata dins la mànega i anem omplint el tortell.




      
    Finalment li posem sucre de llustre per sobre per decorar



Consell
  1. De vegades quan traiem la pasta de full del forn i la tallem, veiem que no està del tot cuita, el que faig jo, es tornar-la a posar al forn, que es faci una mica més, fins que veiem que està totalment cuita.
  2. Perquè no se'ns cremi la part de dalt, en el cas que veiem que la massa no està del tot feta, podem posar paper d'alumini i no es torrarà més.
  3. Perquè la nata pugi bé, cal que estigui ben freda, jo poso el recipient on posaré la nata al congelador així com el batedor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada