Aquesta recepta va dedicada a la meva àvia Lidia, que sempre quan s'aproxima la castanyada fem els panellets. La recepta me la va ensenyar ella. Quan li vaig dir iaia hem d'escriure la recepta em diu: "Però si ja t'ho saps, és com cada any". Haha, sempre ho feiem a ull, així que fa dos anys ens vam dedicar a pesar tots els ingredients i aquí està el resultat.
Aquests són els panellets de la Iaia Lídia. Seràn panellets de:
- Panellets de Pinyons
- Panellets de Coco
- Panellets de Codony
- Panellets de Xocolata
Panellets de Pinyons
Ingredients (surten 29 panellets de pinyons)
300g de massapà300g de pinyons
Sucre de llustre
Ou batut
Procediment
- S’agafa la massa de massapà, s’hi barregen uns quants pinyons.
- Llavors
s’agafa la quantitat de massa desitjada i es recobreix de pinyons apretant
fort, així n’entraran alguns a dins.
- Finalment es pinten amb ou batut tots els panellets, es posen al forn amb un paper antiadherent, o sinó amb paper de plata i una mica de farina perquè no s’enganxin, es posa a 200ºC (gratinador) durant 5 minuts. Sempre vigilant-los que no es cremin.
- Un cop freds, es posa sucre de llustre per sobre.
Panellets de Coco
Ingredients (surten 26 panellets de coco)
280g de massapà250g coco
Sucre de llustre
Ou batut
Procediment
- S’agafa la massa de massapà i se li afegeix coco ratllat fins que la
massa quedi prou compacta i no accepti més coco. (En aquesta foto en el massapà ja està barrejat amb el coco)
-
Llavors s’agafen les porcions
del panellet i es fa com un cucurutxo, apretant amb més coco ratllat, fins que
es cobreixi tota la superfície.
- Es pinten amb ou batut, i cap al forn amb un
paper antiadherent, 200ºC
(gratinador) durant 5 minuts.
Panellets de Codony
Ingredients (surten 18 panellets de codony)
250g de massapà1 bloc de codony de 1cm de gruix
Sucre de llustre
Ou batut
Procediment
- S’agafa la massa de massapà, i s’estén sobre un film transparent deixant que quedi de 5mm de gruix aproximadament.
- Es talla el codony a tires llargues d’1cm aproximadament i llavors es recobreix el codony amb la massa fent que quedi com un caneló.
- Llavors es tallen les porcions en esbiaix d’aquesta manera queda més estètic.
- Es pinten amb l'ou batut, es posen al forn a 200ºC
(gratinador) durant 5 minuts. Una vegada freds es posa sucre de llustre per sobre.
Panellets de Xocolata
Ingredients (surten 18 panellets de xocolata)
- S'agafa 1 lingot de xocolata de cobertura, i es desfà al bany maria.
- La xocolata fosa es mescla amb el massapà. Provem si ens agrada el gust que té de xocolata, si es vol més gust a xocolata n'afegim més, però s'ha d'anar amb compte de que si n'afegim massa, la massa queda massa tova.
- S'agafen les porcions per a cada panellet i es rebossen en els xorrillos de xocolata, apretant, així n'entraràn dins de la massa i el panellet tindrà més substància.
Consell
Els panellets de codony un cop fets com un caneló els enrolleu amb film, i els poseu al congelador una estona, així serà més fàcil tallar-los.
Panellets de la Iaia Lídia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada