diumenge, 20 d’octubre del 2013

Pastís de Xocolata (de la Lidia)


 




 

Ingredients:
 
1 iogurt Natural
1 mida de iogurt d'oli de girasol
2 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat royal
1 mida de iogurt de cacau en pols (jo faig servir el Colacao Turbo)
2 mides de iogurt de sucre
3 ous


*les mides de iogurt es refereixen a que per fer la recepta s'utilitza el pot de iogurt per
mesurar les quantitats.




Procediment:

  1. Es posa en un bol el iogurt natural s'afegeix l'oli de girasol i es remena.
  2. S'afegeix la farina tamissada poc a poc, junt amb el llevat i es va barrejant. També posem el cacau en pols i finalment el sucre.
     Afegim la farina


     Afegim el cacao soluble

     Afegim el sucre

  3. Se separen els rovells de les clares. Els rovells s'afegeixen a la mescla anterior, i les clares es baten fins que quedin a punt de neu. És llavors quan fent moviments envolvents es va afegint a la mescla. 
     Afegim els ous


     Posem les clares a punt de neu i les barrejem amb la mescla anterior

  4. Un cop barrejat, només cal posar-ho tot en un motlle prèviament untat amb mantega.
  5. Cap al forn a 175º entre 35-40min. Per veure si està fet només cal punxar el pastís i si surt el bastonet net és que ja està apunt sinó s'ha de deixar una estoneta més.
Opcional: tallar-lo per la meitat i omplir-lo de melmelada de maduixa, fruites del
bosc o taronja.

Afegim la melmelada




Per la cobertura de Xocolata

Ingredients:

100g xocolata negre de cobertura
50g xocolata blanca de cobertura
100ml de nata per muntar
50g de mantega

Procediment:
  1. Calentem la nata fins que comenci a bullir, i llavors la retirem del foc.
  2. Afegim la xocolata negra prèviament trossejada, i la mantega. Mesclem fins a obtenir una crema homogènia.
  3. Es cobreix el pastís amb la crema obtinguda prèviament i ho repartim bé amb una espàtula.
    Aquest es el resultat una vegada fet el glasejat
  4. S'agafa la xocolata blanca i es fon al bany maria(olla amb aigua al foc i al damunt s'hi posa un bol de vidre, on es posa la xocolata).
  5. Un cop tenim la xocolata blanca fosa en una mànega pastissera, fem línies horitzontals al damunt del pastís i arrossegant un escuradents perpendicularment a les línies fetes, acabem de fer la trama.
Consells:
  • Mai s'ha dobrir el forn abans de temps sinó el pastís no pujarà, o veurem que ens ha baixat del centre. Si veiem que s'està torrant molt la superfície i encara no esta fet, podem posar paper d'alumini a sobre, així el protegirem i no es cremarà.
  • Al fer la cobertura s'ha de vigilar que no cremem la xocolata, i que no caigui aigua dins del bol mentre es fon la xocolata.



2 comentaris:

  1. OMG moro de plaer només de pensar en menjar-me un tros (i això que ja l'he tastat abans)

    ResponElimina
  2. NBM - L'he fet i m'ha quedat boníssim !!!

    ResponElimina