Ingredients:
1 iogurt Natural
1 mida de iogurt d'oli de girasol
2 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat royal
1 mida de iogurt de cacau en pols (jo faig servir el Colacao Turbo)
2 mides de iogurt de sucre
3 ous
*les mides de iogurt es refereixen a que per fer la recepta s'utilitza el pot de iogurt per
mesurar les quantitats.
Procediment:
- Es posa en un bol el iogurt natural s'afegeix l'oli de girasol i es remena.
- S'afegeix la farina tamissada poc a poc, junt amb el llevat i es va barrejant. També posem el cacau en pols i finalment el sucre.
Afegim la farina
Afegim el cacao soluble
Afegim el sucre
- Se separen els rovells de les clares. Els rovells s'afegeixen a la mescla anterior, i les clares es baten fins que quedin a punt de neu. És llavors quan fent moviments envolvents es va afegint a la mescla.
Afegim els ous
Posem les clares a punt de neu i les barrejem amb la mescla anterior - Un cop barrejat, només cal posar-ho tot en un motlle prèviament untat amb mantega.
- Cap al forn a 175º entre 35-40min. Per veure si està fet només cal punxar el pastís i si surt el bastonet net és que ja està apunt sinó s'ha de deixar una estoneta més.
Opcional: tallar-lo per la meitat i omplir-lo de melmelada de maduixa, fruites del
bosc o taronja.
bosc o taronja.
Afegim la melmelada
Per la cobertura de Xocolata
Ingredients:
100g xocolata negre de cobertura
50g xocolata blanca de cobertura
100ml de nata per muntar
50g de mantega
Procediment:
- Calentem la nata fins que comenci a bullir, i llavors la retirem del foc.
- Afegim la xocolata negra prèviament trossejada, i la mantega. Mesclem fins a obtenir una crema homogènia.
- Es cobreix el pastís amb la crema obtinguda prèviament i ho repartim bé amb una espàtula.Aquest es el resultat una vegada fet el glasejat
- S'agafa la xocolata blanca i es fon al bany maria(olla amb aigua al foc i al damunt s'hi posa un bol de vidre, on es posa la xocolata).
- Un cop tenim la xocolata blanca fosa en una mànega pastissera, fem línies horitzontals al damunt del pastís i arrossegant un escuradents perpendicularment a les línies fetes, acabem de fer la trama.
- Mai s'ha dobrir el forn abans de temps sinó el pastís no pujarà, o veurem que ens ha baixat del centre. Si veiem que s'està torrant molt la superfície i encara no esta fet, podem posar paper d'alumini a sobre, així el protegirem i no es cremarà.
- Al fer la cobertura s'ha de vigilar que no cremem la xocolata, i que no caigui aigua dins del bol mentre es fon la xocolata.
OMG moro de plaer només de pensar en menjar-me un tros (i això que ja l'he tastat abans)
ResponEliminaNBM - L'he fet i m'ha quedat boníssim !!!
ResponElimina