Aquesta recepta va dedicada a la meva àvia Lidia, que sempre quan s'aproxima la castanyada fem els panellets. La recepta me la va ensenyar ella. Quan li vaig dir iaia hem d'escriure la recepta em diu: "Però si ja t'ho saps, és com cada any". Haha, sempre ho feiem a ull, així que fa dos anys ens vam dedicar a pesar tots els ingredients i aquí està el resultat. Posaré aquí la recepta del massapà, i en la pròxima entrada la recepta dels panellets. Espero que els disfruteu!!
Ingredients massapà
500g de farina d'ametlla
400g de patates
400g de sucre
1 culleradeta (de café) de vainilla ensucrada
Pell de llimona
Canyella en branca
Sal
Ralladura de llimona
500g de farina d'ametlla
400g de patates
400g de sucre
1 culleradeta (de café) de vainilla ensucrada
Pell de llimona
Canyella en branca
Sal
Ralladura de llimona
Procediment
- Es fan
bullir les patates amb la pell de llimona + canyella + sal.
- Mentrestant es ratlla tota una llimona sense arribar a la part blanca, ja que li donaria amargor.
- Un cop
bullida la patata s’escorre i es va aixafant a etapes, amb una mica del suc de cocció.
- Progressivament es mescla la patata xafada (calenta) amb el sucre, la farina d’ametlla, la ratlladura de llimona i la vainilla ensucrada. Es va barrejant tot, fins a obtenir una massa homogènia.
- Es deixa reposar a la nevera
pel dia següent. Ho enrotllarem amb film perquè no agafi gustos a la nevera.
Cal fer ràpid la mescla de: patata, farina d'ametlla, sucre i vainilla, ja que així al estar la patata calenta desfarà el sucre.
Recepta de la Àvia Lidia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada